Sosyal Medya

Kürsü

Oylanacak olan, sadece ‘anayasadaki değişiklik’ değil!-Selahaddin E. ÇAKIRGİL

Seçmen durumundaki vatandaşlarımız, oy kullanırken, kimleri sevindireceklerini, kimleri üzeceklerini, Allah, tarih ve gelecek nesiller karşısındaki sorumluluk duygusuyla da düşünmek zorundadırlar.



Yarın, halkımızın seçmen durumunda olan kesimleri, anayasada kısmî de olsa bir iyileştirme yapılabilmesi için getirilmek istenen değişiklikleri kabul edip etmediğini göstermek üzere sandıklara gidecek.
 
***
 
Ra’d Sûresi, 11. Âyet meâli  Ã§ok düşündürücüdür: ‘Bir halk kendi halini deÄŸiÅŸtirmedikçe Allah onların halini deÄŸiÅŸtirmez..’
 
DeÄŸiÅŸimin ezelî ve ilahî ölçüsü iÅŸte bu..Bir halkın içtimaî hayatında iyiye doÄŸru bir yönelme olursa Allah’u Tealâ, sebeplerini halk eder ve olması gereken, olur.. Kezâ, bir halkın sosyal bünyesinde bir tereddi, bir gerileme ve çöküş olursa, o zaman da, yönetim mekanizması ona göre  ‘bileÅŸik kaplar’  Ã¶rneÄŸinde olduÄŸu gibi, yeniden ÅŸekillenir.
 
Hz. Peygamber(S)’den gelen bir hadis ‘rivayet’inde de, ‘Nasılsanız, öyle idare edilirsiniz..’ denilmiÅŸtir.
 
***
 
Evet bir ‘darbe anayasası’nda, o da nice zorluklarla saÄŸlanabilen bir uzlaÅŸmayla bir hükûmet etme sisteminde yapılan deÄŸiÅŸiklik oylanacak..
 
Ana Muhalefet Partisi ve PKK terör örgütü ve benzerleri ve de Pensivanya Åžeyhi’nin etrafındaki grup bütün emperyalist odakların medya organlarının ve hattâ resmî çevrelerinin açık beyanlarıyla söz birliÄŸi halinde, bu deÄŸiÅŸikliÄŸin reddi için uluslararası bir  ‘Hayır’ kampanyası sürdürüyorlar. Ve bunu yaparken de ileri sürdükleri gerekçe, ErdoÄŸan’ın ‘tek adam’ ve‘diktatör olabileceÄŸi’ ÅŸeklindeki iddialar...
 
Halbuki, asıl mevcut anayasa, cumhurbaşkanını bütün siyasî tasarruflarından dolayı sorumsuz ve sorgulanamaz bir statüde bulunduruyor, geçmiş anayasalar gibi...
 
Tayyip ErdoÄŸanise bu yetkilerin yanlışlığını gördüğü için, sorgulanabilir- yargılanabilir ve halka hesap veren bir cumhurbaÅŸkanlığı düzenlemesi getirmek istiyor. Yani, kendisinin ve kendinden sonra gelecek olanların da halka fiilen hesap vermek zorunda olacakları ve sorgulanma ve yargılanmaları’nın yolunu açmak istiyor.
 
Ama, ‘hayır’cılar ülkemizi ve halkımızı çok seviyorlar, zâhir!..
 
Ülkemizin güçlenmesinden, iç işlerimize diledikleri gibi karışmak imkanından mahrum kalacaklarını açıklayacak değiller ya..
 
***
 
Bu açıdan, seçmen durumundaki vatandaşlarımız, oy kullanırken, kimleri sevindireceklerini, kimleri üzeceklerini, Allah, tarih ve gelecek nesiller karşısındaki sorumluluk duygusuyla da düşünmek zorundadırlar.
 
Goygoyculara ve her türlü putlaştırmacılığa geçit yok!
 
Tayyip Erdoğan, hakkında ister yalakalık ve goygoyculuk niyetiyle, isterse frensiz -aşırı muhabbetle yazılmış olsun; bir şiir kitabının toplatılması için hemen mahkemeye başvurmuş..
 
Erdoğan, aleyhindeki bir hakaretname için toplatma talebinde bulunsaydı, başta ingiliz ve alman medyası olmak üzere ve onların bizdeki uzantıları olan medyanın nasıl feryat ettiklerini görürdük, diktatörlük suçlamalarına yine sarılarak.. Ama, şimdi suskunlar..
 
Çünkü, ErdoÄŸan’ın ruh dünyasından habersizdirler..
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, avukatı aracılığıyla dile getirilmiÅŸ olan görüşlerden bir-kaç ‘mensubu olmaktan büyük ÅŸeref duyduÄŸumuz inancımızın bir gereÄŸi olarak (…)ölçüsüz övgülere, hele hele inanç ve kültür deÄŸerlerimizle baÄŸdaÅŸmayan yakıştırmalara hiçbir ÅŸekilde prim’ verilmeyeceÄŸi bildiriliyordu.
Bu örnek tutumundan dolayı Tayyip Bey’e tebrikler..
 
CHP'li vekil Muharrem Ä°nce Bey’e
 
Bir videonuzu izledim ve ÅŸaşırdım. Çünkü, Tayyip Bey’in, Sezaî Karakoç’tan okuduÄŸu bir ÅŸiirdeki, ‘Ne yaparlarsa yapsınlar, boÅŸ.. /Göklerden gelen bir karar vardır..’ mısralarını, çarpıtarak, ‘Göklerden gelen karar ne imiÅŸ? Belgesi var mı? Dinimizde var mı böyle bir ÅŸey? Biz de Müslümanız. Allah bize niye göndermemiÅŸ öyle bir kararı?’ ’ kabilinden dilinize dolamanız, gerçekten de akla ziyan.. TRT’de yayınlanan bir programda, babanızın, sizi, ‘Müslüman kiÅŸinin üzerine uyurken güneÅŸ doÄŸmamalı..’ diye yetiÅŸtirdiÄŸini söylemiÅŸ birisi olduÄŸunuza göre,  o mısralarla anlatılmak istenenin, ‘takdir-i ilâhî’ olduÄŸunu anlayacak bir sosyo-kültürel geçmiÅŸe de sahip gözüktüğünüzden dolayı, bu çarpıtma, size yakışmıyor.  Siz yakıştırdıysanız, o ayrı mes’ele..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.